Jisàs de Netzerit o capítol zero de la guerra de les galàxies

Pau Riba: veu, música i textos.
De Mortimers: No-música i accions.
Pau Riba puja a l'escenari amb De Mortimers per a presentar el treball,Jisàs de Netzerit o capítol zero de la guerra de les galàxies, un conjunt de cançons tradicionals vinculat al Disc-llibre del mateix nom editat per Columna. L'espectacle intercala narracions amb nadales i planteja una història paral·lela entre la vida de Jisàs i l'essència de "La Guerra de les Galàxies"... aquest cop en Pau tampoc no deixa de banda la seva mirada irònica i humorística de la nostra societat. Aquest espectacle està acompanyat pel grup de "no-músics" De Mortimers, que utilitzen com a instruments joguines i objectes d'us qüotidià. Un espectacle que dona un punt de vista alternatiu a les dates nadalenques.
Blog del Jisàs


 
Ribaibal

Pau Riba, veu i música
Memi March, projeccions i comentaris gràfics
Aina March, dansa
 
Astre rei, lleó del gremi, Pau Riba es revisita perquè li ve de gust. Ribaibal, doncs. Tot és a punt. Torronets, crostons, i un pinzell que guixa l'aire. Ombres xinesques de porcellana, corredisses de cargols. Tots hi sou convidats: s'admeten mames, nens i gripaus.
Vídeo (d'en Nolasc Riba)


 
40 Gripaus

Pau Riba: Veu i guitarra
Ivan Telefunken: Multiinstrumentista
Mau Boada: Multiinstrumentista
Maus: Multiinstrumentista
Juanso: Multiinstrumentista
Llull Riba: Mini bateria i percussió

Per celebrar els 40 anys de l’edició de Jo, la donya i el gripau —enregistrat per en Pau Riba, en Toti Soler i el seu germà Martí a l’aire lliure de can Pep Carlos (La Mola, Formentera) la tardor del 71—, es reedita en un nou format i es presenta en directe amb un sorprenent i emotiu espectacle on el joc, l’alegria i la instrumentació insospitada en són els protagonistes.
La banda dels Gripaus està formada per locus multiinstrumentistes creadors d’instruments amb ànima circense que el Pau ha escollit un a un per a l’ocasió.

 
Mosques de colors

Pascal Comelade: piano
Pau Riba: veu i guitarra
Joan Soler: multiinstrumentista
Mau Boada: multiinstrumentista

El disc Mosques de colors inclou 13 cançons totalment noves (lletres i melodies: Pau / musiques: Pascal). Ha estat enregistrat a Barcelona, Ceret, Cadaqués i Tiana, entre 2012 i 2013 i l’ha editat Discmedi. Les cançons de Mosques de colors conformaran el repertori del concert en gira durant el 2014, partint d’un concepte molt net i concret pel que fa a instrumentació.
Així, la veu i la guitarra d'en Pau i el piano acústic –gran cua- d'en Pascal seran els protagonistes del directe, que comptarà amb dos músics d’acompanyament.

Management: Batall Produccions


Poetada
Pau Riba i la seva poesia sense acords.

Pau Riba té una manera trobadoresca i molt seva de tocar la pera a les paraules, d’inventar senyals, de trobar entremesclaments dements de mots pròxims o remots. Si Pau Riba ha saquejat i sacsejat la fonètica del rock, la del folk, la de la cançó (tradicional i no), la de la poesia pura i la de la prosa, és perquè li interessa la fonètica de l’amor, i per això el preocupa la fonètica del nostre destí, del viure i del morir, del néixer i del créixer i del tenir fills. I fonètica ho dic en sentit ampli, des del més simple ah! fins als trencacolls més emocionants del significar. Pau Riba no és provocador pel sol gust de provocar, que també, sinó sobretot perquè diu i fa el que li sembla que ha de fer i, inevitablement, sovint, trenca les previsions dels organitzadors, rebenta la bombolla del públic i desperta amb calfreds el sopor dels mons polític-o-culturals, que malgrat tot no tenen cura i de seguida tornen a fer pell morta, perquè els interessa més la insensibilitat. 
Enric Casasses “El País” el 23/11/06

Veure Vídeo (Poetada al Festival Mugada)


Electròccid Àccid Dioptria Xou
Pau Riba, veu i guitarra elèctrica
Zaca, guitarra elèctrica
Bet Gàrgola, Baix elèctric
Antonio Puertas, Bateria­

Amb Electròccid Àccid Dioptria Xou, Pau Riba torna a proposar, després d'uns quans anys, una posada en escena totalment electrificada i 100% rockera. Amb els Muuu (part dels components del grup de música experimental Matavacas, potser els més "heavys", i més tard de Gàrgola) s'ens ofereix de nou una revisió de temes emblemàtics, els que aparèixen als discos "Electròccid Àccid Alquimístic Xoc" i l'aclamat Dioptria. No obstant el que sobta en aquest espectacle és el caire radical i hard-rocker que aquesta salvatge formació li ha donat a aquests clàssics del Roc a Catalunya. El que anirà evolucionant d'aquesta proposa es completament imprevisible.

Pau Riba i Mil Simonis
Hara Kraan,
casiotones, arengada, arpa de boca, kaospad i firetes.
Roger Fortea,
baix, trompeta, esbufecs i veus.
Iván Martínez Fierro,
guitarra elèctrica, regadora de zenc, pianet, ales i veus.
Miquel Cabal
, mitja bateria, kaospad i veus.
Oriol Luna
, l'altra meitat de la bateria.

Mil Simonis és una banda a mida formada per músics dels grups Mil pesetasDon Simón y Telefunken que amb una instrumentació minimalista, suggerent i molt original donen color a la vena més lisèrgica i juganera de Pau Riba, rebuscant pel seu cançoner com arqueòlegs tocats del bolet. Un espectacle colorista i entranyable.

Virus Laics
Pau Riba + La Dic Emsembla.
artistes convidats:
La Principal de la nit (la cobla del Marcel Casellas)
Roc Albero (trompeta)
Neil Harbisson -ciborg triòptic- (piano)

Des que al nou CD VIRUS LAICS s’hi reflecteix el treball creatiu dut a terme amb les quatre bandes que darrerament l’acompanyen en els directes, Mu, De Mortimers, Mil Simonis i les components de Ribaibal (l’Aina, que balla, i la Memi, que aquí duu la producció), Pau Riba ha decidit presentar aquest disc amb un compendi o fusió de totes quatre, o sigui, una sola gran banda que duu per nom DIC EMSEMBLA, en un un divertit, emocionant, contundent espectacle musicoteatral (tenint en compte que els Mu son heavy metal, els Mil Simonis psicodèlico-vuitanteros i els De Mortimers músics-actors -pallassos-mims, això està garantit), titulat igualment VIRUS LAICS, que ha estat rebut amb gresca i aplaudiment unànime.